Over Open Coffee Best

Wat is Open Coffee?

Bij Open Coffee Best kun je informeel netwerken. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je contacten leggen met andere ondernemers of ondernemende mensen in Best en omgeving. Soms leidt dit tot opdrachten, veel vaker leidt het tot nieuwe inzichten en ideeën, samenwerkingen of leads.

Voor wie is Open Coffee?

Open Coffee Best is bedoeld voor alle ondernemers, MKB-ers, ZZP-ers en andere ondernemende mensen in Best en omgeving die interesse hebben in andere ondernemers, die bereid zijn te luisteren, te helpen en te delen.

Wat kost het?

Er is geen lidmaatschap en je betaalt alleen je eigen koffie of thee.

Wanneer is het?

Open Coffee Best vindt 10 keer per jaar plaats op de eerste maandag van de maand. De maanden juli en augustus slaan we over in verband met de vakantieperiode. Je kunt vrij binnen wandelen en vertrekken tussen 9.00 uur en 11.00 uur.

Waar wordt het gehouden?

De meeste van onze bijeenkomsten vinden plaats bij Quatre Bras, Nieuwstraat 79, 5683 KB Best of bij C'park Bata, Europaplein 1, 5684 ZC Best. Indicenteel wijken wij uit naar een andere locatie. Kijk daarom altijd bij de bijeenkomst zelf om te zien wat de locatie voor die bijeenkomst is!

Teamleden

Wij stellen ons graag even kort aan je voor

Monique Verhoof-Holten


Voordat ik in januari 2012 ben gestart met Best Secretariaat heb ik tevoren een aantal keer de Open Coffee bijeenkomsten bezocht, die destijds nog in De Koren(aer) gehouden werden.

Van diverse ondernemers kreeg ik tips en tricks die mij hielpen op mijn weg naar het ondernemerschap. Een aantal jaren later ben ik benaderd om de maandelijkse nieuwsbrief samen te stellen en te versturen. Op dat moment maakte ik ook onderdeel uit van het coördinatorenteam van Open Coffee Best.

Inmiddels is mijn netwerk, mede dankzij Open Coffee Best, vergroot. Het laagdrempelige karakter en de sterke inhoudelijke invulling spraken mij direct aan.

Ondernemen doe je nooit alleen en ik ben ervan overtuigd dat samenwerking ook uit de meest onverwachte connecties kan komen. Als medeorganisator zorg ik er graag voor dat onze kernwaarden optimaal naar voren komen, dus: ontmoet, inspireer en leer!

Monique Martens


Sinds 2015 bezoek ik Open Coffee Best met enige regelmaat. Het gaat goed met mij en mijn bedrijf Monique Martens, Rust, Ruimte & Verbinding . Daarom wil ik graag iets ‘terugdoen voor het algemeen belang’ (om het zo maar te zeggen) en heb ik besloten om een rol te willen spelen in de organisatie van Open Coffee Best.

Wat mij vooral erg aanspreekt van het Open Coffee concept is de laagdrempeligheid. Dat is ook direct de valkuil, want ondernemers voelen zich daardoor vaak minder "verplicht" om te komen. Jammer, want dan missen ze toch echt iets! Als je het interessant vindt om andere ondernemende personen te ontmoeten, dan is juist Open Coffee Best daar een bijzonder geschikte plek voor.

Het gaat bij Open Coffee Best vooral om interesse hebben in de ander, luisteren, delen en het bij elkaar brengen van kennis en ervaring. En - laten we wel zijn - geven levert uiteindelijk meer op dan nemen!