Nieuwe netwerker....Karin Hoebers

Naam en bedrijfsnaamKarin Hoebers foto

Mijn naam is Karin Hoebers, eigenaar van Appendix Webhulp. Waarom die naam? Omdat ik in 2011, toen ik herstellende was van een acute blindedarmontsteking en als jurist werkloos was geworden, tot de ingeving kwam dat het oprichten van een eigen bedrijf voor mij dé oplossing was. Bij mijn werkgever hield ik juridische websites bij, dus waarom zou ik ook niet met een eigen bedrijf websites kunnen maken en bijhouden?

 

Wat is jouw binding met Best?

Ik ben niet geboren en getogen in Brabant, dat hoor je gelijk. Ik ben pas op mijn 14e in Brabant komen wonen. Vier jaar geleden zijn mijn man en ik vanuit Tilburg naar Best verhuisd, omdat we dat een mooi, gezellig en groen dorp vonden waar onze zoon fijn buiten kon spelen. Bovendien heeft Best goede verbindingen via snelwegen en het spoor. Dat is vooral handig wanneer ik computerles geef bij mensen thuis.

 

Waar ben je naar op zoek bij Open Coffee Best?

Ik ben drie jaar geleden als eens eerder bij Open Coffee Best geweest, maar daarna heb ik het erg druk gehad en is het netwerken er een beetje bij ingeschoten. Nu heb ik weer wat meer tijd en wil ik ook het netwerken weer oppakken. Ik hoop dat ik aan het einde van een bijeenkomst geïnspireerd ben door jullie verhalen. Maar dat zal zeker wel lukken!

 

Waarvoor kunnen groepsleden van Open Coffee Best je benaderen?

Ik heb leuke en afwisselende werkzaamheden. Inmiddels maak ik niet veel websites meer, want ik heb gemerkt dat het als eenmanszaak moeilijk was te concurreren met de grotere bedrijven die dat ook doen. Nu houd ik websites bij. Ook leid ik de Facebook-campagne van bedrijven en verenigingen die het te druk hebben om dat zelf te doen. Het komt ook wel eens voor dat ik een presentatie opmaak of dat ik (web)teksten nalees en redigeer.


Daarnaast geef ik computerles aan huis. Ik help mensen met het instellen van hun smartphone, tablet, laptop of printer. Of ik leer ze werken met Word, Excel, Paint en Windows Verkenner. Ook wegwijs maken op internet hoort erbij. Ik word geregeld benaderd door reïntegratiebedrijven voor sollicitatiehulp bij cliënten die ander werk moet vinden. Zij moeten zich online gaan inschrijven bij vacaturewebsites, een CV opstellen, sollicitatiebrieven schrijven, een werkmap bij het UWV aanmaken en een uitkering aanvragen. Ik help ze thuis op hun eigen computer en samen schrijven we instructies hoe ze het voortaan zelf kunnen doen. Deze klanten zijn altijd erg dankbaar, want ik kan ze echt op weg helpen met het vinden van een nieuwe baan: dat geeft veel voldoening!

Misschien kan ik jou ook ergens mee helpen? Kijk dan op mijn website voor meer informatie en contactgegevens.

 

Karin Hoebers visitekaartje

 Appendix Webhulp logo kleur