Workshop 13 maart 2017: door Monique Martens

Op maandagavond 13 maart ging ik voor het eerst naar een avondworkshop van Open Coffee Best.

 

debad

Allereerst was er een presentatie door Tamar van Tuijl-Vermaas van Debad over Effectief Debiteurenbeheer. Gelukkig betalen mijn klanten over het algemeen allemaal erg goed, maar op dit moment is er één een beetje traag, dus ik heb met gespitste oren zitten luisteren naar een interessant betoog van een enthousiaste Tamar. Het ging over gedragsregels, het nut van algemene voorwaarden, de toegevoegde waarde van een incasso bureau en dergelijke. Dat je vriendelijk en correct moet blijven, maar wel duidelijke afspraken moet maken en hoe je een gesprek kunt voeren. Hoe meer ruimte jij je klanten geeft, hoe meer ruimte ze zullen pakken. Tijdens de presentatie werd Tamar regelmatig met vragen ‘bestookt’ waarop ze steeds weer goed wist in te gaan.

 

Ik heb er veel van geleerd en heb inmiddels op een nette manier duidelijke afspraken met mijn klant kunnen maken. En mocht hij desondanks alsnog zijn beloftes niet nakomen, dan mag Tamar beslist een nieuwe incasso opdracht tegemoet zien.

 

erzitwelomzetinaardigzijnDaarna was er een presentatie van Wim van Gennip waarin hij ons meevoerde door zijn verhaal hoe hij Social Media heeft ingezet bij de promotie van zijn laatste boek ‘Er zit WEL omzet in aardig zijn’. Hij heeft ons laten zien hoe hij het heeft aangepakt en wat de verschillen waren met de manier waarop hij de promotie en marketing van zijn vorige boeken heeft gedaan. Een ‘kort door de bocht’ conclusie is dat Social Media een mooie extra methode is om je product te promoten. Ik zeg bewust extra methode, want het blijft te allen tijde belangrijk om ook de conventionele manieren van promotie en het persoonlijke contact met je doelgroep te blijven inzetten om zo succesvol mogelijk te zijn.

 

Na afloop van Wim’s presentatie ontstond er een interessante discussie tussen alle aanwezigen waarin iedereen zijn of haar ervaringen met Social Media deelde.

 

Ik vond het een erg leuke avond en hoop dat bij een volgende workshop nog meer geïnteresseerden aanwezig zullen zijn.

 

Een bedankje voor de organisatie!erzitwelomzetinaardigzijn1