Nalatenschapscoach - deel 2

Zoals in de vorige nieuwsbrief voor de zomervakantie beloofd treffen jullie onderstaand het artikel aan over mijn werk als gecertificeerd nalatenschapscoach.

 

NALATENSCHAPSCOACH

Bij het opstellen en afhandelen van een nalatenschap kiezen steeds meer mensen voor een VCM gecertificeerde en ICR erkende nalatenschapscoach. 

 nalatenschapscoach

De meest gerespecteerde officiële internationale erkenning die er is op dit gebied. Het betekent dat deze opleiding garant staat voor de hoogste kwaliteit en op landelijk gebied de absolute toppositie inneemt.

Steeds meer mensen willen reeds voor hun overlijden en in ieder geval bij overlijden de zaken rondom een erfenis goed geregeld hebben. Het aanwijzen van een familielid, vaak het oudste kind, als testamentair executeur behoort nog steeds tot een veel gekozen mogelijkheid. Met de beste intenties neemt het aangewezen familielid deze taak op zich. Echter, maar al te vaak blijkt dat hij of zij te weinig kennis van zaken heeft om dit in goede banen te leiden. De complexiteit van zaken rondom het nalatenschap wordt dan ook steeds meer onderkend.

Nalatenschapscoaching helpt u verder. De afwikkeling van een nalatenschap kan ingewikkeld zijn. Emoties, geld, onbegrip, familieverhoudingen en onbekende materie kunnen het proces complex maken. Als ICR gecertificeerd nalatenschapscoach begeleid ik erfgenamen en executeurs bij de afwikkeling van nalatenschappen met als doel op een constructieve en respectvolle wijze de erfenis te verdelen en af te ronden.

Wat te regelen bij overlijden?

Er is een familielid of naaste overleden. De uitvaart is geregeld of heeft plaats gevonden. Een emotionele periode…. En dan is er ook nog de nalatenschap die afgewikkeld moet worden door de erfgenamen. Een moeilijke taak waarbij veel komt kijken. Wie zijn de erfgenamen en hoe komt u daar achter? Wat moet er allemaal fiscaal, juridisch en praktisch geregeld worden? Waar moet u rekening mee houden bij de verdeling van de erfenis? Wat als er meningsverschillen tussen de erfgenamen zijn? Is aanvaarding van de erfenis verstandig als er schulden zijn? Kiest u dan voor benificiair aanvaarden of verwerpen? Mogen er al spullen uit het huis gehaald worden? Hoe werkt het met het opzeggen van abonnementen en verzekeringen?

Het zijn allemaal vragen waarbij ik u als nalatenschapscoach kan helpen om u als raadgever, sparringpartner en door praktische zaken uit handen te nemen.

Wilt u meer weten over nalatenschapscoaching? Ga naar www.nalatenschapscoach.nu

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bernards NalatenschapscoachArno Bernards

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website: www.nalatenschapscoach.nu

Telefoon: 06 42 31 40 63