Wanted: bedrijfsopdrachten voor komend schooljaar

Beste MKB’ers,

heerbeeckcollege

 

Zoals u wellicht weet proberen wij op het Heerbeeck college contextrijke ervaringen aan onze leerlingen mee te geven.  Naast stages, gastlessen en bedrijfsbezoeken doen wij dit door middel van bedrijfsopdrachten.  Onze havo 4 leerlingen (en binnenkort ook onze HIC 4 leerlingen) gaan in groepjes werken aan opdrachten die uit het bedrijfsleven/instellingen komen.  De bedrijfsopdrachten nemen de plaats in van het profielwerkstuk, dus leerlingen moeten laten zien dat zij een vraagstuk kunnen analyseren in hoofd- en deelvragen, en deze kunnen beantwoorden. De opdrachten kunnen economisch tot technisch van aard zijn.

 

Waar moet je aan denken bij zo’n opdracht?  Voorbeelden zijn: een handleiding maken , een bedrijfsfilm maken, ideeën voor het verbeteren van een website, breng de technische processen van een bedrijf in beeld, hoe kan een bepaalde doelgroep bereikt worden, ontwerp een beeld of monumentroute, marktonderzoek, ontwerp een kunstwerk voor een bedrijf met restafval, techniek lessen aan basisschool kinderen, productie(lijn) verder automatiseren, organiseer een open dag of andere activiteit, om een aantal te noemen.

 

Het proces van de bedrijfsopdrachten in het kort: Het werven van opdrachten is nu gestart (we hebben ongeveer 35 opdrachten nodig voor alle 4de jaars leerlingen die meedoen aan de bedrijfsopdrachten, waarbij een deel van de opdrachten  een internationale component moeten hebben). In het najaar starten wij met een opdrachtenmarkt hier op school waarbij leerlingen een opdracht kiezen die hun interesse heeft. Wij vragen u (bedrijven/instellingen) om bij de markt (half september) aanwezig te zijn om de opdracht te ‘verkopen’ aan de leerlingen. Daarna worden de leerlingen ingedeeld en gaan de opdrachten van start. Deze lopen door tot en met half april. Werken aan een opdracht uit bedrijfsleven/instellingen is een heel leerproces voor de leerlingen en is zeker een goede voorbereiding voor hun vervolgstudie. Leerlingen krijgen tijdens het proces van de bedrijfsopdrachten aanvullende lessen in vaardigheden zoals notuleren, Word, ict, enquêtes maken, enz.

 

 

Voor volgend schooljaar zijn wij (weer) op zoek naar leuke en leerzame opdrachten voor onze leerlingen (voor onze HIC leerlingen zoeken wij opdrachten met een Internationale component, zoals bijvoorbeeld een internationaal bedrijf, een bedrijf met internationale klanten of een bedrijf waar veel buitenlanders werken.)

 

 

Misschien heeft u een opdracht of idee dat uitgewerkt kan worden, maar waar u geen tijd voor heeft en waar onze leerlingen volgend schooljaar aan kunnen werken?  Als u meer informatie wenst of vragen heeft, of een keer wilt praten over de mogelijkheden, dan hoor ik dat graag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Mw. Alida Luteyn

Decanaat / Heerbeeck Transfer Office

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

(vanwege mijn niet-Nederlandse achtergrond kan het voorkomen dat er kleine grammaticale foutjes voorkomen, bij voorbaat mijn excuses hiervoor.)